Karlshamnsseglare svenska mästare 2018

Årets Svenska mästerskap i folkbåt gick i Simrishamn den 5-7 juli. I en SM-regatta kan även seglare från andra nationer deltaga, men endast de svenska besättningarna kan vinna SM-medaljerna. I år deltog totalt 35 besättningar från fem olika nationer, varav 21 båtar var från Sverige. Totalsegrare blev den tyska båten GER466 Paula från Yacht Club Strande utanför Kiel med Walther Furthmann, Wolfgang Heck och Hans-Christian Mrowka.

Svenska mästare blev Karlshamnsseglarna Hans Hamel, Jerry Håkansson och Lina Hamel i SWE1373 Noa. SM-silver tog Peter Wrahme och Henrik Uppström från Karlskrona Segelsällskap i SWE1386 Amicitia, medan SM-bronset gick till Anders Cederblad, Ola Schwarz och Daniel Nerhagen på SWE1328 Slaghöken 2 från Segelsällskapet Vikingarna i Kalmar.

Bästa skånska båt blev SWE408, Wilma från Ystads Segelsällskap med Pontus Johnsson, Mats Sjöberg och Nils Johnsson med en 17:e plats.

Resultat SM

 

Detta inlägg postades i Kappsegling. Bokmärk det permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *